alternatetext Багымдат: 04:22 | alternatetextКүн чыгуу: 06:06 | alternatetext Бешим: 13:03 | alternatetextАср: 17:55 | alternatetextШам: 19:57 | alternatetextКуптан: 21:43
Ден-соолукПайдалуу кеңештер

Рак оорусун пайда кылган азыктар

Жаңы изилдөөлөр боюнча тамак-аш категориясы зыяндуу жана пайдалуу болуп бөлүнөт.

Ал боюнча АКШда жайгашкан “Тафтса” тамак-аш изилдөө университетинде ракты пайда кылган азыктар боюнча изилдөө жүргүзүлгөн. Анын ичинде колеректалдык, ашказан, ооз жана тамак рак оорулары катталган. Ракты пайда кылуучу азыктар

  • Дан азыктарында (төмөн)
  • Мөмө жана жашылчаларда (төмөн)
  • Сүт азыктарында (төмөн)
  • Кайра иштетилген эттерде (жогору)
  • Куурулган этте (жогору)
  • Кант кошулган суусундуктарда жогору белгилер катталган.

Адистер рак оорусуна кабылбаш үчүн, колдон келсе табигый азыктарды колдонууну сунуш кылат.

Бул да кызыктуу

Пикир калтыруу

Ой-пикириңизди жазыңыз Обязательные поля помечены *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to top button