КӨҢҮЛ БУРУҢУЗДАР! Кыргызстандагы нан (лепешка, булочка ж.б.) бышыруучу ишканалардын дээрлик бардыгы нандын бетин жалтыратчу майларды адатта ЧОЧКОНУН жүнүнөн жасалган кисточка менен жалтыратышат экен.
Негизи кисточкалар табигый материалдардан болсо көбүнчө чочконун жүнүнөн жасалат жана кээ бир кездерде синтетикадан жасалышы мүмкүн. Бирок синтетикадан жасалган кисточка чочконун жүнүнөн жасалган кисточкаларынын сапатына жетпейт. Чочконун кылдары жумшак жана аябай бышык болуп келет. Ушундай кисточкаларды колдонгоңго ыңгайлуу болгондуктан набайчылар жана нан азыктарын чыгара турган жайларда кездешет. Халал стандарт боюнча ушундай оор нажаса (чочко жана андан алынган заттар) менен булганган нандар арам болуп калат.
http://halal.kg/
//
The post АБАЙЛАҢЫЗДАР!!! НАН АРАМ БОЛУШУ ЫКТЫМАЛ appeared first on FORMULA.KG.
October 16, 2015 at 08:17PM